Στάδια εγκυμοσύνης και παρακολούθηση στο Femina

 • 1o 3μηνο: Απαραίτητα γίνονται τρεις επισκέψεις στο κέντρο μας. Μεταξύ των πρώτων 6 - 8 εβδομάδων: γίνεται υπερηχογράφημα για επιβεβαίωση
  - της εγκυμοσύνης
  - του σημείου εμφύτευσης του εμβρύου
  - της καρδιακής λειτουργίας του εμβρύου.
 • Επίσης, γίνονται όλες οι απαραίτητες μικροβιολογικές εξετάσεις της μέλλουσας μητέρας, για τον γενικότερο έλεγχο της υγείας της.
 • Μεταξύ 8ης-10ης εβδομάδας : γίνεται υπερηχογράφημα για
  - τον έλεγχο της ανάπτυξης του εμβρύου,
  - επανεξέταση της καρδιακής λειτουργίας του εμβρύου,
 • Στο 1ο 3μηνο γίνεται επίσης:
  - υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας,
  - το PAPP-A.
 • 2ο 3μηνο (13η - 27η εβδομάδα κύησης) Απαραίτητες τρείς επισκέψεις στο κέντρο:

Στην 1η επίσκεψη (μεταξύ 16ης - 18ης εβδομάδας) επαναλαμβάνεται το υπερηχογράφημα,
- για την παρακολούθηση της ομαλής ανάπτυξης του εμβρύου,
- αιματολογικές εξετάσεις της υποψήφιας μητέρας για παρακολούθηση της υγείας της, καθώς προχωράει η εγκυμοσύνη.

Στην 2η επίσκεψη (μεταξύ 21ης - 24ης εβδομάδας) γίνεται το υπερηχογράφημα Β' επιπέδου (λεπτομερής έλεγχος της ανατομίας του εμβρύου, εκτιμάται η θέση, η ποιότητα και η ροή αίματος στον πλακούντα).

Στην 3η επίσκεψη (μεταξύ 25ης - 27ης εβδομάδας) γίνεται μια εξέταση, ο κ. Βαμβακάρης είναι από τους λίγους εξειδικευμένους στην Ελλάδα, για τον καρδιολογικό έλεγχο του εμβρύου, υπερηχογραφικά.

 • 3ο 3μηνο (ξεκινάει την 28η εβδομάδα της κύησης έως την ημέρα του τοκετού). Είναι η στιγμή που η έγκυος αντικρίζει για πρώτη φορά, το πλασματάκι που φρόντιζε όλο το παραπάνω διάστημα.

Το ταξίδι της εγκυμοσύνης είναι μια μοναδική εμπειρία η οποία ολοκληρώνεται την στιγμή που η μητέρα πλέον, ακούσει το πρώτο κλάμα του μωρού της. Το Γυναικολογικό Κέντρο Femina, με πολύ προσοχή και ενδιαφέρον, στέκεται δίπλα στη γυναίκα σε όλη την πορεία της εγκυμοσύνης της και υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τη γέννηση του μωρού της.