Ινομυώματα

Τα ινομυώματα είναι καλοήθη μορφώματα τα οποία εντοπίζονται στο τοίχωμα της μήτρας.

Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ινομυωμάτων παίζει η κληρονομικότητα και οι ορμόνες.

Εμφανίζονται σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και η ανάπτυξή τους μειώνεται μετά την εμμηνόπαυση, καθώς πέφτει ο αριθμός των οιστρογόνων.

Εντοπίζονται μέσα στο ενδομήτριο, στην κοιλότητα της μήτρας αλλά, και στο εξωτερικό της μέρος.

Το μέγεθός των ινομυωμάτων ποικίλλει, από λίγα χιλιοστά έως κάποια εκατοστά. Μπορεί να παραμείνει σταθερό επί χρόνια ή να αυξηθεί προοδευτικά, οπότε ανάλογα την θέση που βρίσκεται προκαλεί και ανάλογα συμπτώματα, όπως : 

  • μεγάλη αιμορραγία στην περίοδο και έντονο πόνο
  • αιμορραγία ενδιάμεσα στις περιόδους
  • αίσθημα βάρους ή πίεσης χαμηλά στη κοιλιά
  • μετεωρισμό
  • δυσκοιλιότητα
  • άμεση ανάγκη για ούρηση, όταν πιέζουν την ουροδόχο κύστη
  • πόνο στην διάρκεια της επαφής
  • δυσκολία στη επίτευξη κύησης και στην ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου

 Διάγνωση  :  Υπερηχογράφημα κοιλιακό & διακολπικό. Σπάνια, αξονική ή μαγνητική τομογραφία

Θεραπεία   :  Ανάλογα το μέγεθος των ινομυωμάτων, την εντόπιση, τα συμπτώματα που προκαλούν, την ηλικία και την επιθυμία για τεκνοποίηση, αφαιρούνται χειρουργικά. Ο Γυναικολόγος κ Βαμβακάρης, έχει χρόνια χειρουργική εμπειρία, στην αφαίρεση των  ινομυωμάτων.

*** σημειώσετε ότι...πολύ συχνά οι γυναίκες μετά την αφαίρεση ινομυωμάτων, μας αναφέρουν πολύ ευτυχείς, ότι βελτιώθηκε ή επανήλθε η αίσθηση ευχαρίστησης στον κόλπο, κατά την διάρκεια της επαφής-ώφελος, καθόλου αμελητέο...

O Γυναικολόγος Μαιευτήρας κ. Γιάννης Βαμβακάρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza”. Το 2001 στην Μεγάλη Βρετανία έλαβε τον τίτλο του Μαιευτήρα- Χειρουργού - Γυναικολόγου, μετά από την εκπαίδευση του σε μεγάλες γυναικολογικές και Μαιευτικές Κλινικές του Λονδίνου (KINGSTON Hospital, GRAVESEND Hospital, MAYDAY UNIVERSITY Hospital ) από γνωστούς και καταξιωμένους Καθηγητές της Γυναικολογίας - Μαιευτικής. Εξειδικεύτηκε κοντά στον παγκοσμίου φήμης Prof. Kypros Nicolaides, και κατέχει πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation του Λονδίνου ( KINGS COLLEGE Hospital ) στην Εμβρυομητρική Ιατρική, Μαιευτική και Γυναικολογική υπερηχογραφία, Προγεννητικό έλεγχο Εμβρυική Καρδιολογία. Επίσης, έχει ειδικευτεί και έχει πολυετή εμπειρία, σε τομείς που αφορούν: Παθολογία αιδοίου & τραχήλου – Κολποσκόπηση, Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική - Λαπαροσκόπηση – Υστεροσκόπηση, Έλεγχο υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (IVF). Σήμερα, συνεργάζεται με τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές Γενικές  Γυναικολογικές & Μαιευτικές Κλινικές της Αθήνας, και ιδιαίτερα, με την υπερσύγχρονη Γυναικολογική & Μαιευτική κλινική ΡΕΑ.

Test Γονιμότητας -30%

Αποκτήστε ολοκληρωμένο πακέτο γονιμότητας με
έκπτωση -30% για όλο τον Απρίλιο και Μάιο.

Δείτε περισσότερα

faliro

Αθήνα

Αγ. Αλεξάνδρου 22 & Θέτιδος 18, Παλαιό Φάληρο
Τ. +30 210 98 83 283
F. +30 210 98 83 251

faliro

Σύρος

Μυστρά 4, Ερμούπολη, Σύρος
Τ. +30 22810 88088