Γυναικολογικό υπερηχογράφημα

Το γυναικολογικό υπερηχογράφημα, είναι μία εξέταση σχεδόν ρουτίνας, για την εκτίμηση της υγείας του γεννητικού συστήματος της γυναίκας. 

Με την εξέταση αυτή ελέγχεται το μέγεθος, το σχήμα, η υφή της μήτρας, το πάχος του ενδομητρίου καθώς και το μέγεθος και η υφή των ωοθηκών.                                                                                                                      Ο γιατρός συλλέγει πληροφορίες για την μηνιαίο κύκλο της γυναίκας, τυχόν διαταραχές της περιόδου, παρουσία κύστης ή κύστεων στις ωοθήκες, ινομυωμάτων κτλ.                                                                                 

 Επίσης, χρησιμεύει στην παρακολούθηση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και στην παρακολούθηση της πορείας, της εγκυμοσύνης.

Το γυναικολογικό υπερηχογράφημα γίνεται συνήθως,

  • διακολπικά, ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη ευκρίνεια ή και
  • διακοιλιακά, τοποθετώντας το εξάρτημα της συσκευής του υπερήχου, πάνω στην κοιλιά της γυναίκας, ιδίως όταν υπάρχει κάποιου είδους παθολογία ή πιό σπάνια, σε νεαρές γυναίκες που δεν έχουν ακόμα σεξουαλικές σχέσεις.

O Γυναικολόγος Μαιευτήρας κ. Γιάννης Βαμβακάρης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza”. Το 2001 στην Μεγάλη Βρετανία έλαβε τον τίτλο του Μαιευτήρα- Χειρουργού - Γυναικολόγου, μετά από την εκπαίδευση του σε μεγάλες γυναικολογικές και Μαιευτικές Κλινικές του Λονδίνου (KINGSTON Hospital, GRAVESEND Hospital, MAYDAY UNIVERSITY Hospital ) από γνωστούς και καταξιωμένους Καθηγητές της Γυναικολογίας - Μαιευτικής. Εξειδικεύτηκε κοντά στον παγκοσμίου φήμης Prof. Kypros Nicolaides, και κατέχει πιστοποίηση από το Fetal Medicine Foundation του Λονδίνου ( KINGS COLLEGE Hospital ) στην Εμβρυομητρική Ιατρική, Μαιευτική και Γυναικολογική υπερηχογραφία, Προγεννητικό έλεγχο Εμβρυική Καρδιολογία. Επίσης, έχει ειδικευτεί και έχει πολυετή εμπειρία, σε τομείς που αφορούν: Παθολογία αιδοίου & τραχήλου – Κολποσκόπηση, Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Χειρουργική - Λαπαροσκόπηση – Υστεροσκόπηση, Έλεγχο υπογονιμότητας - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (IVF). Σήμερα, συνεργάζεται με τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές Γενικές  Γυναικολογικές & Μαιευτικές Κλινικές της Αθήνας, και ιδιαίτερα, με την υπερσύγχρονη Γυναικολογική & Μαιευτική κλινική ΡΕΑ.

Test Γονιμότητας -30%

Αποκτήστε ολοκληρωμένο πακέτο γονιμότητας με
έκπτωση -30% για όλο τον Απρίλιο και Μάιο.

Δείτε περισσότερα

faliro

Αθήνα

Αγ. Αλεξάνδρου 22 & Θέτιδος 18, Παλαιό Φάληρο
Τ. +30 210 98 83 283
F. +30 210 98 83 251

faliro

Σύρος

Μυστρά 4, Ερμούπολη, Σύρος
Τ. +30 22810 88088