Ευεξία

Μασάζ για εγκύους στο femina

Αγαπήστε αυτήν την περίοδο της ζωής σας, την πιο γόνιμη ουσιαστικά και χαρίστε στον εαυτό σας την φροντίδα ενός ειδικού μασάζ.

Η κύηση είναι η πιο ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας, διότι όλη η υλική και ενεργειακή οντότητά της ασχολείται με τη δημιουργία του εμβρύου.

Οι ενεργειακές ισορροπίες είναι λεπτές γι’ αυτό και οι χειρισμοί που αφορούν θέματα χωματικά πρέπει να είναι πολύ προσεγμένοι.

 

Το μασάζ στη διάρκεια της κύησης είναι ιδιαίτερο και σκοπό έχει:

 • Να αμβλύνει τις σωματικές εντάσεις που δημιουργούνται
 • Δίνει στη γυναίκα το αίσθημα της ασφάλειας, διότι νοιώθει ότι την φροντίζουν, γεγονός που μεταφέρεται και στο έμβρυο
 • Αυξάνει τη σωματική και ενεργειακή σύνδεση μεταξύ μητέρας και εμβρύου

 

Σωματικές εντάσεις

Το μασάζ στην κύηση γίνεται με πολύ απαλούς χειρισμούς και σκοπός του είναι να διώξει όσο μπορεί μπλοκαρίσματα και εντάσεις με ήπιους τρόπους

Βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία στα πόδια και ιδιαίτερα στις αρθρώσεις, γόνατα και ποδοκνημική άρθρωση.

Επίσης είναι ιδανικό για τους πόνους στην πλάτη που εμφανίζονται όσο η εγκυμοσύνη προχωρά. Είναι ευεργετικό στους πονοκεφάλους στη διάρκεια της κύησης.

 

Ψυχολογικές εκτάσεις

Η γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της θέλει να αισθάνεται το αίσθημα της φροντίδας και της ηρεμίας. Με το άγγιγμα των χεριών, επιτυγχάνεται η τρυφερότητα και η φροντίδα που κάθε γυναίκα έχει ανάγκη κατά την περίοδο αυτή της ζωής της.

Η ψυχική ιδιαιτερότητα στην περίοδο της εγκυμοσύνης οφείλεται στην αλλαγή των ορμονών, ο οποίες αναλόγως της σωματικής κατάστασης της γυναίκας πριν την εγκυμοσύνη θα δημιουργήσουν έντονες ή όχι συναισθηματικές ευαισθησίες.

 

Συνείδηση εγκυμοσύνης

Ο ειδικός προσπαθεί να επιτύχει την ηρεμία και την ησυχία από την διακοπή του άγχους και του στρες, που κάθε γυναίκα έχει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το relax που δημιουργείται έχει σαν αποτέλεσμα να αποκτήσει η έγκυος καλύτερη επαφή με το έμβρυο, γεγονός που θα φανεί αργότερα με τη γέννηση του παιδιού.

Μαθήματα yoga εγκυμοσύνης

Κάθε γυναίκα μπορεί να ξεκινήσει τη γιόγκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αφού ολοκληρώσει τον 3ο μήμα της κύησης (12 εβδομάδες), έχοντας την έγκριση του μαιευτήρα της, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης ή προηγούμενης εμπειρίας.

Ένα μάθημα επικεντρώνεται κυρίως στη διδασκαλία στάσεων γιόγκα, που σκοπό έχουν να ευθυγραμμίσουν το σώμα με έμφαση στην αναπνοή, ενώ ολοκληρώνεται με χαλάρωση και διαλογισμό.

Και ολά αυτά με την ευχή μας … με ένα πόνο!!!

 

Οφέλη της γιόγκα εγκυμοσύνης:

 • Βοηθάει στην ενδυνάμωση του μυικού συστήματος, με ένα ισορροπημένο τρόπο, ενώ παράλληλα χαλαρώνει από εντάσεις. Δυναμώνει τα κόκκαλα και τις αρθρώσεις.
 • Βελτιώνει τη σωστή στάση του σώματος, απελευθερώνοντας από πόνους στην πλάτη, μέση, ισχία, γόνατα και στον αυχένα.
 • Τονώνει τη λειτουργία του κυκλοφορικού και νευρικού συστήματος.
 • Καταπολεμά το πρήξιμο των άκρων.
 • Ρυθμίζει ορμονικές διαταραχές και επιταχύνει την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.
 • Βελτιώνει την ευλυγισία της λεκάνης και με ειδικές ασκήσεις ενισχύονται οι μύες του πυελικού εδάφους, προετοιμάζοντας τη γυναίκα για ένα φυσιολογικό τοκετό.
 • Η πρακτική στη γιόγκα χαρίζει περισσότερη ενέργεια στην έγκυο, για να αντιμετωπίσει την καθημερινότητά της.
 • Μέσα από τις στάσεις της γιόγκα και με την βοήθεια της αναπνοής η έγκυος ανοίγει όχι μόνο το σώμα, αλλά και το νου και έτσι γίνεται πιο δεκτική.
 • Οι τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης ηρεμούν το νου, δημιουργώντας ένα αίσθημα γαλήνης.
 • Έχοντας την επίγνωση για αυτό που συμβαίνει στο σώμα της, την αναπνοή και το νου, η έκγυος μπορεί να συνεργαστεί καλύτερα με την μαία και τον μαιευτήρα της (προϋπόθεση για ένα φυσιολογικό τοκετό).
 • Έχει αποδειχθεί, πως κάνει «θαύματα» στη φυσική και πνευματική ανάπτυξη του εμβρύου, καθώς και στην αποκατάσταση του σώματος μετά την εγκυμοσύνη.